• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

gebpetPeter Johannes Gols had haast met zijn geboorte. 's Avonds tegen zeven uur begon Ina de eerste weeën te krijgen. Om acht uur 's avonds kwam de huisarts langs en schatte in dat het wel nacht werk zou worden. Peter was het hier niet mee eens. Om half twaalf 's avonds hadden we er een gezonde zoon bij. Zo'n snelle bevalling heeft ook zijn voordelen: de kraamhulp, die door de buurman werd opgehaald, was niet op tijd zodat de bevalling alleen door de huisarts werd gedaan met assistentie van Johan. Het eerste levensjaar ging net als bij zijn grote zus vlgs het boekje.
Als peuter was Peter een rustig kind, die echter niet zonder zijn moeder kon. Zolang Ina in de buurt was, was het een voorbeeldige peuter, maar zodra hij tot de ontdekking kwam dat Ina verdwenen was, was Leiden in last. Na een paar jaar was dit probleem verdwenen. Peter genoot van de vrijheid in en rondom het huis en was ook vast van plan geen vier jaar te worden omdat de verpliching om iedere dag naar school te moeten hem maar niks leek. Uiteindelijk moest hij er toch aan geloven. Na een paar dagen had hij het geaccepteerd en ging zonder problemen naar school.
Na de basisschool is hij via het LBO in Coevorden, het MBO-werktuigbouw in Hoogeveen naar het HBO-werktuigbouw in Emmen gegaan. Als specialisatie heeft hij "kunststoffen" gekozen. Na het afronden van zijn studie bleek dat mensen met HBO-werktuigbouw dun gezaaid zijn zodat het vinden van werk geen probleem was. Na een aantal werkplekken via een uitzendbureau kreeg hij midden 2005 een vaste aanstelling als industrial-designer bij Schoeller-Arca.
huwelijk01En moeder natuur gaat zijn eigen gang, dus kreeg Peter, nu hij een eigen inkomen had, ook de drang om uit huis te gaan. Samen mijn zijn vriendin Fraukje gingen ze op huizenjacht. Begin 2006 konden ze een eigen huis in Schoonebeek betrekken, een rijtjeshuis, maar wel één met een grote Z-vormige kamer, vier slaapkamers, een riante badkamer en een garage.
Doordat Peter, die vanaf zijn dertiende jaar volleybal speelt, met open armen door Triantha, de volleybalclub van Schoonebeek, werd onvangen, zaten ze binnen de kortste keren midden in het verenigingsleven van Schoonebeek.
De tweede helft 2008 werd de periode van grote veranderingen Voor Peter en Frauk. Frauk vond een baan in Balkbrug en Peter kreeg van zijn baas te horen dat 1 maart 2009 het dienstverband beëindigd zou worden. Gelukkig vond Peter ondanks de krediet-crisis een nieuwe baan bij Lankhorst in Sneek. Deze nieuwe werkplek die toch wel ver van Schoonebeek ligt heeft wel als effect dat ze hun huis verkocht hebben en voorlopig in Terwispel wonen om de woon-werksituatie voor allebei iets gunstiger te maken. Ondanks al deze ontwikkelingen geloven ze met zijn beiden nog steeds in de toekomst en hebben besloten dit te bezegelen met een huwelijk. Vanaf april 2009 zijn ze man en vrouw.
FamGolsOp 7 september 2009 zijn ze de trotse ouders geworden van een dochter, Imre Kari.
Vanaf 30 december 2009 hebben ze weer een eigen plekje, ze hebben een huis gekocht in Oldeholtpade, een dorpje onder de rook van Wolvega. Het huis is in zo'n goede conditie dat ze vanaf 20 januari in Oldeholtpade wonen.
Omdat Peter in Sneek  niet de uitdaging vond waarop hij had gehoopt is hij gaan rondkijken in de omgeving naar een andere baan waar hij zich beter op zijn plaats zou voelen. Hij heeft dit gevonden in Balk, waar hij vanaf 1 september 2010 werkzaam is als project manager bij AVK.
Op 8 mei 2011 kreeg Imre een broertje, Sverre Ian.

Omdat Peter nog steeds zijn ervaring wil uitbreiden was hij dolgelukkig toen hem een baan als tooling engineer werd aan geboden bij Kornelis caps & closures.
In Steenwijk voelt hij zich helemaal op zijn plaats en geniet van zijn werk. Dat de waardering wederzijds is blijkt wel uit het feit dat hij onlangs gepromoveerd  is tot Senior-R & D .
Frauk heeft haar werk in Balkbrug verruild voor werk in de thuiszorg. Als verpleegkundige in de wijk is ze nu rond Wolvega actief.