• images/slider10/13LOGO2022NaamLogofw.png

Udenhout
Plaats: Minicamping De Zandley

Datum: 08/05/2022 t/m 11/05/2022

Via kennissen werden we attent gemaakt op een mooi fietsgebied in Brabant, de Drunense duinen en omgeving. Voor ons voldoende reden om een keer die kant op te gaan.
Daar er geen CP's in de buurt zijn kregen we het advies  te overnachten op mini-camping De Zandley net buiten Udenhout.
Na een reservering via de website vertrokken we zondag rond elf uur naar het zuiden. Na een ontspannen trip arriveerden we twee uur later op minicamping De Zandley in Udenhout waar we vriendelijk worden ontvangen en een hoop informatie van de omgeving krijgen.

Udenhout01Mini-camping De Zandley ligt 3 km ten Noorden van Udenhout. De camping heeft 23 staanplaatsen en daarnaast 5 camperplaatsen met een volledig verharde ondergrond. Op de camperplaatsen is naast de verharding voldoend ruimte om lekker in het zonnetje te zitten.
De hele camping ziet er goed verzorgd uit en biedt de gebruikelijke voorzieningen.
We betalen per nacht € 18,50, o.i. voor een minicamping van deze kwaliteit een heel acceptabele prijs.

Het is nog lekker vroeg in de middag zodat we een keuze maken uit de gekregen informatie en een wandelroute van de IVN door het natuurgebied de Brand gaan lopen.
De wandelroute loopt pal naast de camping. Op de site van de IVN is deze route te downloaden en geeft m.b.v. GPS tijdens de wandeling relevante informatie.
De route loopt langs de gedempte zandley, een gegraven riviertje wat vroeger de afvoer van het gedeeltelijk gereinigde rioolwater van Tilburg verzorgde.
Doordat het rioolwater nog veel meststoffen bevatte en de zandley ook het regenwater versneld afvoerde bleef van de oorspronkelijke natuur weinig meer over in de Brand.
Sinds de zandley het rioolwater niet meer hoeft af te voeren en deze gedeeltelijk is afgedamt keert de oorspronkelijke natuur weer terug. Deoor de info van de IVN is dit proces goed te volgen.
Eind van de middag kunnen we nog lekker naast de camper genieten van de zon.

Udenhout0209/05/2022
Als we 's morgens naar buiten kijken is het lekker fietsweer. Redelijk veel zon en weinig wind.
Na de koffie stappen we op de fiets en rijden eerst naar Waalwijk. In Waalwijk kopen we een paar broodje voor onderweg en rijden vervolgens langs het afwateringskanaal naar de Loonse en Drunense duinen. Langs het kanaal ligt een verrassend mooi fietspad wat doet denken aan de fietspaden langs de Franse kanalen.
Na een paar kilometer verlaten we het kanaal en gaan de natuurgebied in. We rijden door tot Distelberg en volgen dan een fietspad langs de zuidkant van het natuurgebied om uiteindelijk weer bij de camping uit te komen.
Net als gisteren is het lekker weer zodat we nog heerlijk van het zonnetje kunnen genieten.

10/05/2022.
Voor vandaag hebben we een knooppunten route uitgezet naar Vught en terug.
Als we na de koffie vertrekken gaan we eerst even langs de bakker in Udenhout en vervolgens via Biezenmortel en Helvoirt naar Vught.
In Vught bezoeken we het monument bij de executieplaats van het voormalig kamp Vught.
Vanaf Vught rijden we naar Haaren.
Onderweg neemt de bewolking toe en begint het steeds harder te waaien zodat we onze route wat inkorten en van Haaren de kortste weg naar Udenhout nemen.
Terug bij de camper is het weer onaangenaam geworden zodat we lekker in de camper gaan zitten.

11/05/2022
Na het ontbijt ruimen we alles op en vertrekken we rond tien uur.
Zonder problemen rijden we naar huis waar we om twaalf uur aankomen.