• images/slider10/13LOGO2022NaamLogofw.png

Appelscha
Plaats: CP De Zomerberg

Datum: 25/03/2022 t/m 27/03/2022

Meestal gaan we, voordat de camper voor de APK moet, een keertje weg met de camper.
Na de winterslaap vullen we de watertank en controleren we alle functies en besluiten we dit met een paar nachten camperen.

IMG 20220326 161852Dit jaar hebben we gekozen voor CP De Zomerberg is Appelscha. Eén van de redenen dat we deze CP hebben gekozen is dat dit nog een echte CP zonder toeters en bellen.
Vrijdag vertrekken we rond de middag en bereiken na drie kwartier rijden Appelscha.
De CP ligt in Terwisscha op twee kilometer van Appelscha aan de rand van het Drents-Friese wold, het recreatiegebied wat Appelscha bekend heeft gemaakt.

Het is inderdaad een camperplaats zoals vlgs. ons een camperplaats hoort te zijn.
Langs een middenpad 12 verharde plaatsen met een voldoende tussenruimte om naast de camper van de zon te genieten. Naast iedere plaats een stroompaal en een goed uitgeruste verzorgingsplaats op een centrale goed toegankelijk plaats.
De eigenaar heeft nog vertrouwen in de mensen, want het betalen moet nog met een envelop die in een brievenbus aan de schuur gedeponeerd moet worden.
De all-in prijs is € 12,50 per nacht wat we voor deze CP een heel acceptabel bedrag vinden.

We zijn mooi op tijd zodat we op de fiets stappen en naar Oosterwolde rijden om inkopen te doen. Zoals ons vaker overkomt zijn we iets vergeten maar gelukkig zijn er meestal wel winkels in de buurt.
Oosterwolde is ontstaan uit de samenvoeging van een paar dorpjes langs de turfroute. In de 19e eeuw heeft Oosterwolde zich ontwikkeld door de nijverheid langs de turfroute en is sinds 1886 de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf.

Na o.a. een lekker ijsje rijden we binnendoor weer terug naar de CP waar we uit de wind en in het zonnetje nog lekker even buiten kunnen zitten.

IMG 20220326 133331Zaterdagmorgen worden we wakker in een koude wereld. Ondanks de zon waait er koude wind. We ontbijten en douchen redelijk snel omdat we visite verwachten. Rond tien uur arriveren onze gasten: onze zoon Peter met zijn vrouw en kinderen. Ze zijn nieuwsgierig naar de CP omdat Peter regelmatig in Appelscha  komt mountainbiken.
Na een gezellige morgen gaan we 's middags nog even een rondje fietsen. Daar er nog steeds een koude wind waait hebben een rondje uitgezet waarbij we tegen de wind in beschutting in het bos hebben.
Na een rondje van 27 km kunnen we bij de camper nog een uurtje in de zon zitten.
Door de koude wind en de toenemende bewolking zitten we vrij snel binnen.

Omdat de weersverwachting helaas dik tegenvalt besluiten we zondagmorgen naar huis te gaan.
We weten nu dat alles in de camper goed werkt en dat was de voornaamste reden om dit tripje te maken.
Zondagmorgen ontbijten we op ons gemak  en ruimen we na het douchen alles op. Rond tien uur vertrekken we zodat we rond elf weer thuis zijn.

CP de Zomerberg is een goed verzorgde camperplaats. De ligging is goed zodat we hier waarschijnlijk nog wel eens komen.