• images/slider5/13LOGO2017NaamLogo.fw.png

De Lutte
Plaats: camperplaats Erve Velpen

Datum: 07/08/2017 t/m 09/08/2017

DeLutte01Familie bezoek is wel leuk, vooral als de familie in een mooi fietsgebied woont. Als je dan ook nog hoort dat er in dat gebied een mooie camperplaats is, is het rond.
We vertrokken dus op maandag 7 augustus naar camperplaats "Erve Velpen " in De Lutte om lekker te fietsen en om een familiebezoek af te leggen.
Na een reisje door Duitsland waarbij we onderweg diverse wegomleggingen tegenkwamen  t.g.v. werkzaamheden kwamen we om half twaalf aan op camperplaats "Erve-Velpen" in De Lutte.
De camperplaats ligt naast een voormalige boerderij en biedt plaats aan 30 campers verdeeld over twee velden. Alle plaatsen hebben een grasondergrond die voldoende stevig is. De ruime plaatsen zijn duidelijk aangegeven.
Er zijn naast de campervoorzieningen 2 toiletten en 2 douches. Voor iedere plaats is een 6A stroomaansluiting.
We betaalden incl. stroom € 11,00. Het douchen kost € 1,00 voor 8 minuten.
De camperplaats ligt ongeveer 3 km buiten De Lutte aan een rustige weg nabij het natuurgebied "Het Lutterzand".

Vlgs. de instructie zetten we de camper op een mooi plaatsje en gaan eerst eten.
Na het eten besluiten we op familiebezoek te gaan bij een paar neven die in de omgeving van De Lutte een vleeskalveren bedrijf hebben.
Na een mooi fietstochtje komen we rond half drie aan bij de familie waar nog hard gewerkt word.
Het is altijd een mooi gezicht om zo'n paar honderd kalveren bij elkaar te zien zodat we geen haast hebben om naar binnen te gaan.
Na een gezellig middagje stappen we om half vijf weer op de fiets om terug te gaan naar de camper. Onderweg besluiten we nog even een ijsje te eten in De Lutte waarbij het ons opvalt dat de vakantie nog steeds in volle gang is.
Terug bij de camper halen we eerst maar eens onze tafel en stoelen uit de camper om te genieten van het heerlijke weer.
Rond acht uur komt de campingeigenaar langs. Naast de gebruikelijke informatie over de CP en de omgeving krijgen we ook twee bakjes Johma salade een geste van de Johma fabrieken in Losser.

DeLutte02De volgende dag is het 's morgens mooi weer. Omdat de vooruitzichten niet zo goed zijn zitten we op tijd op de fiets. We willen eerst naar Oldenzaal om een paar inkopen te doen en dan een fietsroute te rijden die ons met een grote boog weer bij de CP terug moet brengen. Zowel de trip naar Oldenzaal als de fietsroute brengt ons langs binnenwegen en fietspaden zodat we volop kunnen genieten van het landschap.
Tijdens de fietsen van de route zien we het weer langzaam veranderen en helaas wordt dit bevestigd door "buienradar". We besluiten de route niet helemaal te volgen maar eerder terug te gaan naar de camper. Achteraf een goede beslissing, want we hebben nog net tijd om voor de bui de fietsen op de camper te zetten. Om half drie begint het te regenen en deze bui duurt tot acht uur.
Gezellig binnen zitten is ook geen ramp maar de regen verveeld snel.

De volgende morgen merken we dat de zomer voorlopig even voorbij is want de temperatuur is gedaald en regelmatig valt er wat regen. We besluiten dan ook om in te pakken en vertrekken om tien uur richting De Krim waar we om elf uur aankomen.
Het gebied ten Noorden van Enschede is nog een mooi landelijk gebied waar het heerlijk fietsen is zodat we hier nog wel eens terug komen.