• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Noord-Groningen

Plaats : Camping "Lentemaheerd" in Uithuizermeeden.

Datum: 14/05/2013 t/m 16/05/2013

 

Via de bankgiro-loterij hadden we vrijkaarten gewonnen voor o.a. de Menkemaborg in Uithuizen.
We wilden deze borg wel (weer) eens bekijken en hadden dus de keuze:

1. Alleen voor een bezoek aan de borg even heen en weer naar Uithuizen gaan of,

2. Een paar dagen met de camper naar Uithuizen gaan en de borg en de omgeving bekijken.

Lentemaheerd01We besloten om het laatste te doen en vertrokken dinsdag morgen richting Uithuizen. We reden midden op de dag, zodat we geen last hadden van het verkeer en we rond één uur in Uithuizen binnenreden.

Onze keuze was gevallen op camping Maarlandhoeve in Uithuizen, een, volgens de website, rustige camping te midden van de natuur met 24 plaatsen erkend door de SNK.

Als we de camping oprijden zien we geen mens en doet het geheel een beetje rommelig aan. Als we even rondlopen valt ons op dat twee velden van de camping helemaal volstaan met caravans van buitenlanders die werkzaam zijn bij de bouw van de energiecentrales is de Eemshaven. Op zich hoeft dat geen problemen te geven, maar uit ervaring weten we dat dit vooral 's morgens vroeg al veel drukte geeft.
Ook als we bij de receptie komen is er geen mens te zien en reageert er niemand op ons bellen, zodat we besluiten eerst verder te gaan kijken.

De eerstvolgende camping op ons navigatie systeem is de Lentemaheerd, een combinatie van camping en Boertel in Uithuizermeeden. Als we deze camping oprijden valt ons direct op dat het er erg netjes uitziet. Op de receptie is niemand aanwezig, maar op ons bellen komt er vlot iemand. We besluiten hier te blijven en staan 10 minuten later op ons plekje.
De camping ziet er heel netjes uit en alle voorzieningen zijn in perfecte conditie. Voor campers zijn er geen bijzondere voorzieningen.

Menkema01Uiteraard hebben voldoende caches van deze omgeving in ons GPS apparaat geladen zodat we na ons middageten besluiten een paar van deze caches op te zoeken.We kiezen een serie die ons kris kras door Uithuizen stuurt.
Het weer is redelijk, weinig wind, bewolkt maar gelukkig geen regen. Alleen de temperatuur valt nog tegen zodat warme kleren geen overbodige luxe zijn.

Woensdagmorgen staan we op met een zonnetje. We besluiten naar de Menkemaborg te gaan. Het is ook hier te merken dat het weer tegenzit, want als een groep schoolkinderen is vertrokken zijn we de enigste bezoekers. Op zich wel lekker, kunnen we op ons gemak alles bekijken. We besluiten voor de bezichtiging gebruik te maken van het beschikbare audiosysteem, wat een goede keuze is, want we worden nu op dingen gewezen die ons normaal nooit zouden zijn opgevallen.

Als we de borg verlaten zien we tijdens ons bezoek aan de tuin de regenwolken aankomen. We besluiten eerst terug te gaan naar de camper. De eerste regen valt als we de camper bereiken en het blijft tot vier uur regenen.

Menkema02De dag besluit met redelijk weer zodat we toch nog even een paar caches kunnen opzoeken.

Donderdag heeft de weersvoospeller gelijk: we staan op met stralende zonneschijn.
We besluiten het mooie weer te benutten en zitten al snel op fiets om nog een paar caches op te zoeken. Als we onderweg zijn moeten we helaas constateren dat de weersverwachting deze keer klopt. De zon verdwijnt en de temperatuur daalt. We besluiten terug te gaan naar de camper. 
We gaan eerst op ons gemak koffiedrinken omdat we met onze camper binnen een half uur kunnen vertrekken.

Om elf uur vertrekken we richting De Krim waar we om één uur aankomen.