• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Lauwersoog

Plaats: Camperplaats Lauwersmeerplezier

Datum: 21/08/2013 t/m 23/08/2013.

Het water blijft ons altijd nog trekken en daarom is een familiebezoekje in Lauwersoog voor ons geen straf. 
Woensdag vertrekken we rond elf uur richting Lauwersoog, waar we om één uur aankomen. Op onze Lauwersoog03favoriete camperplaats, Lauwersmeerplezier zijn nog twee plekjes vrij. Een plekje midden op het terrein of een plekje op de parkeerplaats van het verbouwde boothuis, die tot vrijdag vrij is. We kiezen voor de laatste omdat we hier een schitterend uitzicht over het Lauwersmeer hebben.
Camperplaats "Lauwersmeerplezier" is in de drie jaar van zijn bestaan enorm populair geworden zodat om twaalf uur er geen plaatsje meer te vinden is. Overal waar een camper kan staan, staat er ook één.
We betalen per nacht € 15,00 incl. stroom, wifi en gebruik van douche en toilet. Daar er maar één douche en één toilet is moet je met zestien campers op het terrein af en toe even wachten.

Zijn populariteit dankt deze camperplaats ook aan zijn gunstige ligging t.o.v. de veerboot naar Schiermonnikoog, die op vijf fietsminuten van de camperplaats ligt.

Lauwersoog02Nadat we geinstalleerd zijn gaan we eerst gezellig met de familie koffie drinken om daarna één van de visrestaurants van Lauwersoog te bezoeken. 

Donderdagmorgen staan we op tijd op omdat we de boot van half tien naar Schiermonnikoog willen halen.
We hebben een mooie cache uitgezocht die beloofd ons het hele eiland te laten zien. Deze belofte komt uit. We zwerven het hele eiland over waarbij we bijna uitsluitend op fietspaden rijden.
Het weer werkt deze dag ook mee, want het is de hele dag zonnig en warm.
Rond drie uur hebben we de cache gevonden zodat we op ons gemak nog even kunnen zitten voordat we naar de boot moeten. We eten als besluit met zijn allen bij de camper.
Lauwersoog01We kunnen 's avonds nog redelijk lang buiten zitten omdat het lang warm blijft. We liggen er op tijd in omdat een hele dag duintje op en duintje af redelijk vermoeiend is.

Vrijdagmorgen zijn we redelijk op tijd wakker. We ontbijten op ons gemak en vertrekken om negen uur naar de parkeerplaats van Jachthaven Noordergat om nog even bij onze familie op de boot koffie te drinken.
Om half elf vertrekken we richting De krim, waar we om kwart voor twaalf aankomen.