• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Enkhuizen

Plaats : Camping "De Gouwe Stek" in Enkhuizen

Datum: 03/05/2013 t/m 06/05/2013

 

Door ons "bootjes-verleden" waren we redelijk bekend in Enkhuizen. Toen we van de bank-giro loterij van o.a. het Zuiderzeemuseum een vrijkaart kregen leek het ons wel leuk om dit museum weer eens te bezoeken.

Vrijdag 03/05 vertrokken we om 13:30 richting Enkhuizen. De weersvoorspelling was eindelijk eens goed, zodat we er zin in hadden.

Om 15:30 kwamen we aan op camping De Gouwe Stek. 

De Gouwe Stek is een boerderij-camping bij een bollenbedrijf in Bovenkarspel. Vanaf de camping is het 2 km naar het centrum van Enhuizen.

Enkhuizen02De camping bestaat uit diverse veldjes. Voor campers is er een speciaal verhard gedeelte. De sanitaire voorzieningen ( met heerlijke vloerverwarming) zijn netjes en bij de prijs inbegrepen.

Omdat we veel caches in Enkhuizen hadden meegenomen konden we na de koffie direct op weg om de eerste caches vlak bij de camping op te zoeken.
's Avonds werd het na zonsondergang snel kouder zodat we vrij snel binnen zaten.

Zaterdagmorgen stonden we op met een stralende zon. Toen we buiten kwamen viel het echter tegen, de harde wind was nog koud.

Enkhuizen01Na de koffie vertrokken we naar Enkhuizen om diverse caches op te zoeken. Door het geocachen zijn we heel Enkhuizen door gedwaald. En dan kom je midden in Enkhuizen zomaar een schip tegen, Kaatje, een juweeltje in de tuin van de zeevaartschool. 
In totaal hebben we deze dag 17 caches gevonden. 

's Avonds zaten we vrij snel binnen omdat de koude wind maar bleef waaien.

Zondagmorgen was er weer een stralende zonneschijn en was de wind gelukkig gaan liggen waardoor het buiten veel aangenamer aanvoelde.

Na de koffie zijn we naar het Zuiderzeemuseum gefietst. Ons eerste bezoek aan het Zuiderzeemuseum was ongeveer 25 jaar geleden. Ons volgend bezoek was een paar jaar later toen we een weekend te gast waren in het museum als deelnemers aan de bolkoppen-race, een wedstrijd voor oude zeilschepen met een "bolle kop".
Enkhuizen03We vonden een museum wat in de loop der jaren is uitgebreid maar nog net zo leuk als 25 jaar geleden. Toen we uitgekeken waren in het buiten- en het binnenmuseum was de dag al een eind voorbij. 

Na het oplossen van nog één cache hebben we lekker vis gegeten. 
Moe van een hele dag sjouwen en slenteren zijn we 's avonds lekker in de camper gaan hangen.

Maandagmorgen waren we redelijk vlot in Enhuizen omdat we ook nog een paar caches op wilden zoeken. 
Na het opzoeken van de caches hebben we genoten van een heerlijke vismaaltijd zijn daarna teruggegaan naar de camping. Ne de koffie zijn we alles gaan inpakken en vertrokken om 16:00 van de camping. Om 18:00 waren we weer thuis.