• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Deventer

Plaats : Stadscamping De Worp

Datum: 15/09/2012 t/m 17/09/2012

Als we tegenwoordig plannen maken voor een korte campertrip is één van de aspecten waar we ook naar kijken: de aanwezigheid van caches. Sinds we het geocachen ontdekt hebben vinden we het zo leuk, dat we een deel van onze vrije tijd hieraan besteden.

DeventerCampingVoor deze trip was de keuze op Deventer gevallen omdat het een mooi oud centrum heeft waar we al eerder hebben rondgezworven en we nog een keer willen bezoeken.

Omdat we nog een paar andere verplichtingen hadden konden we pas zaterdag richting Deventer rijden. We hadden in Deventer de keuze tussen een camperplaats bij de jachthaven en stadscamping De Worp op 5 min. lopen van het centrum. Omdat dwalen door het centrum het beste per voet gaat besloten we naar de stadscamping te gaan en onze fietsen deze keer thuis te laten.

Om één uur waren we op camping De Worp. Een gewone grote stadscamping bestaande uit een heel groot grasveld, doorsneden door twee paden. We mochten zelf een mooi plekje zoeken.
Het mooie van de camping is dat het 300 m lopen is naar een veerpontje over de Ijssel. Dit pontje legt in het centrum aan. Hierdoor ligt de camping in een heel rustig gebied en ben je binnen 5 min in het drukke centrum.

De zaterdag van onze aankomst hebben we in het centrum van Deventer diverse caches opgezocht wat in een drukke stad af en toe een sneaky bezigheid is.
DeventerSkylineDe zondagmorgen hebben we een multi gelopen, waardoor we een wandeling van 6 km ten zuiden van Deventer hebben gemaakt.
"s Middags zijn we weer naar het centrum gegaan waar het druk was doordat die zondag in Deventer een dweilfestival werd gehouden en we konden genieten van het optreden van diverse dweilorkesten. Niet direct een rustige omgeving om caches te zoeken, maar wel gezellig.
De maandagmorgen hebben we in alle rust nog een paar caches opgezocht voordat we weer naar huis vertrokken.
Ook dit keer hebben we weer ervaren dat door geocaching op plaatsen komen en informatie krijgen die we normaal nooit zouden krijgen.