• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Blokzijl

Plaats: SVR camping "Duinigermeer" bij Blokzijl

Datum: 29/05/2012 t/m 31/05/2012

 

blokzijl01We waren door Peter en Frauk geattendeerd op een mooie serie caches, "Rondje de Wieden", in de buurt van Giethoorn. Op het internet hadden we al bekeken dat de hele serie voor ons niet op één dag te doen was, dus zochten we een overnachtingsplekje ergens langs de route.
Onze keuze viel op SVR camping Duinigermeer, ongeveer 2 km van Blokzijl die op de route van caches lag.

We hadden deze datum geprikt omdat het direct na Pinsteren was en we er dus van uit konden gaan dat het niet meer zo druk zou zijn.

Toen we dinsdagmorgen vertrokken was het niet meer zo bloedheet, gewoon lekker fietsweer.

Om half twaalf waren we op de camping, waar we met koffie werden ontvangen. De camping is een mini-camping, met alle voorzieningen en erg goed onderhouden. Er zijn geen speeltoestellen o.i.d.

blokzijl02Nadat we geinstalleerd waren besloten we eerst naar Blokzijl te fietsen omdat we nog inkopen moesten doen. Onderweg naar Blokzijl hebben we de eerste caches van de serie "Rondje de Wieden" gelogd en een mooie cache in het centrum van Blokzijl. Door deze laatste cache zijn we het hele centrum van Blokzijl doorgelopen waarbij we de dorpsomroeper nog tegenkwamen.

Nadat we inkopen hadden gedaan waren we om vijf uur terug bij de camper waar we nog even buiten van de zon konden genieten. Aan de temperatuur was al te merken dat het einde van een serie zomerse dagen in zicht was.

Woensdag was het nog mooi weer, alhoewel het duidelijk koeler was als de voorgaande dagen. Tegen half elf vertrokken we om zoveel mogelijk caches te loggen
blokzijl03Uiteindelijk hebben we deze dag 43 km gefietst en onderweg 50 caches opgepikt. We zijn eerst naar Blokzijl gereden, daarna rond het Giethoornse meer. Vervolgens naar Giethoorn om de route te vervolgen rond de Beulakerwijde. 
Om vijf uur waren we terug bij de camper, waar we eerst even met de beentjes omhoog zijn gaan zitten. De dag besloot bijna windstil wat wel lekker was omdat de temperatuur toch wel hard daalde.
Toen we donderdag wakker werden hoorden we de regen op de camper tikken. Eenmaal goed wakker zagen we dat de vooruitzichten niet zo goed waren zodat we besloten naar huis te gaan de rest van de serie caches later op te zoeken.

Rond elf uur vertokken we van de camping, en reden kwart voor twaalf onze oprit weer op. 

Tijdens deze trip ontdekten we dat onze nieuwe LED binnenverlichting storing veroorzaakte op onze radio. Het blijkt dat de elektronica van LED lampen welke geschikt zijn voor spanningen van 10 - 30V storing veroorzaakt waardoor de radio-ontvangst bijna volledig wegvalt.