• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Schotlandweekend

Plaats: Camping het Lierderholt in Beekbergen
Datum: 25/03/2011 - 27/03/2011

Door al onze verbouwingen was het camperen er in 2010 een beetje bij ingeschoten en waren vast van plan de schade in 2011 in te halen.
Op een camperforum kwamen we een berichtje tegen dat Ad en Guust een voorlichtingsweekend gingen organiseren over het camperen in Schotland. Dit leek ons een mooi start voor 2011, enerzijds omdat we een treffen wel eens weer leuk vonden en anderzijds we ook wel nieuwsgierig waren naar de ervaring van anderen over Schotland. We hebben ons dus direct aangemeld.

schotlandweekend01Vrijdag 25 maart was het zover. Om twaalf uur vertrokken we met stralend weer naar camping het Lierderholt in Beekbergen. De camping ligt in de bossen bij Beekbergen. Ondanks de grootte van de camping heerst er een gemoedelijke sfeer en zijn ze zeer campervriendelijk.
Toe we om kwart over twee het ons toegewezen veld opreden bleek de helft van de camperaars al aanwezig te te zijn. We werden welkom geheten door Mr. Schotland himself Ad ten Berge.
Na ons te hebben geïnstalleerd en een kop koffie zijn we even rondgelopen om kennis te maken met iedereen.
Om acht uur kwamen we samen in de bar van het hoofdgebouw waar Ad het programma voor het weekend vertelde en ons in Schotse klederdracht vergaste op doedelzakmuziek. Na deze introductie bleef iedereen gezellig in bar waar al snel nieuwe contacten werden gelegd en oude contacten werden hernieuwd. Voor ons waren de oude contacten een beetje speciaal omdat het voor Jan zijn eerste campertreffen in zijn uppie zou zijn. Dit zal sommige mensen niets zeggen, maar onze kennissen weten dat dit voor ons toch wel speciaal was.

schotlandweekend02De zaterdag moesten we vroeg opstaan want ons voorlichtings programma begon om tien uur.
De voorlichting bestond uit voorlichting over de diverse overtochten die mogelijk zijn door Jaap van Tol van overtochten.nl. Persoonlijke ervaringen van Jan en Simonne en van Dick en Yvonne en heel veel tips van Leo de Bruyn waar heel veel info over camperen in Schotland te vinden is.
Het bijzondere van deze voorlichting vonden wij dat er naast de presentaties er door Ad en Guust heel veel tijd en energie was gestoken in een overvloed aan schriftelijke informatie over Schotland.

Voor de liefhebbers werd de voorlichting afgesloten met een Whiskey proeverij waar zoveel belangstelling voor was dat één sessie niet voldoende was.

De dag werd besloten met een diner, waar het grootste deel van de camperaars aanwezig was. Mede door het personeel van Het Lierderholt was dit diner een succes, zodat niemand ook haast had om terug te gaan naar de camper.

De zondagmorgen zag je de meeste mensen eerst een beetje verdwaasd rondlopen, want door de overgang naar de zomertijd was het een uur later dan het voor het gevoel was, maar de stralende zonneschijn vergoedde veel.
Na een paar uur begon het ritueel wat elk einde van een campertreffen inluid, het afscheidnemen.
Om drie uur waren we ook zover en vertrokken we naar huis.

We kunnen terugkijken op een perfect weekend, waar we oude bekenden hebben ontmoet, maar ook weer nieuwe contacten hebben gelegd.
De organisatie van dit treffen was één van de beste die we tot nu toe hebben meegemaakt. Ondanks een druk programma bleef de sfeer lekker relaxed en het doel van het weekend: voorlichting geven over Schotland is mede door de inzet van de organisatoren o.i. voor 200% gelukt.

Ad en Guust, bedankt.