• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Eernewoude 2

Plaats: camperplaats Eernewoude
Datum : 18/08/2011 - 20/08/2011

Tijdens onze vakantie met de familie in Eernewoude hadden we een multicache gelopen waarbij we ergens een foutje hadden gemaakt en we de cache dus niet hadden gevonden. Daar we tijdens de vakantie geen tijd meer hadden om de cache nog een keer te lopen besloten we zo snel mogelijk weer naar Eernewoude te gaan om de cache wel te vinden.

eernewoude2-01Zodra de weersverwachting een beetje redelijk was vertrokken we richting Eernewoude. Daar we nu met zijn tweeen waren konden we gebruik maken van de camperplaats.
De camperplaats ligt op loopafstand van het centrum en is een onderdeel van een grote parkeerplaats. Op de camperplaats zijn verder geen voorzieningen, maar in het jachthavengebouw op 200m afstand zijn alle voorzieningen aanwezig. Hier is ook de betaalautomaat. Deze is helemaal gebaseerd op de jachthaven waar op scheepslengte betaald moet worden. Als camper mag je de minimumlengte van 5 m invoeren. Met twee personen kost een overnachting dan 6,80 euro.
De middag na onze aankomst hebben we de cache weer gelopen. Omdat we thuis al hadden bekeken waar we waarschijnlijk een fout hadden gemaakt hoefden we niet alle punten te bekijken maar konden we met twee punten volstaan. Nadat we onze fout hadden gevonden konden we een goede berekening maken en vonden de cache al snel.
Het weer viel ons mee maar tegen de avond kwam er steeds meer bewolking en 's nachts trok een dikke onweersbui over ons.
De vrijdag bracht niet het weer wat was voorspeld, af en toe zon maar een harde wind.
eernewoude2-02We hadden nog een paar caches meegenomen en besloten die maar eens op te zoeken. De eerste bracht ons naar de Veenhoop. De multicache was uitgezet rond een oud verveningsgebied. Aan een oud sluisje was nog te zien dat vroeger de turf per skutsje werd afgevoerd. De cache vonden we vlot dus op naar de volgende.
De cache "De blauwe stien" was ook weer een multi en lag net buiten Oudega. Zonder veel problemen konden we deze cache vinden. Op onze teruweg naar Eernewoude kwamen we langs een eenvoudige cache die we zonder veel problemen konden vinden.
Terug bij de camper hebben we eerst een lekker koffie gedronken, we hadden ondanks de harde wind wel 25 km gefietst en 5 km gelopen.
's Avonds zijn we lekker uit eten geweest in Eernwoude.
Zaterdagmorgen was het weer iets beter, maar waaide het nog steeds stevig.
eernewoude2-03Na de koffie hebben we nog een leuke fietstocht gemaakt richting Wartena.
Om een uur vertrokken we naar De Krim. Om half vier hadden  we de camper uitgepakt en zaten we in de tuin aan de koffie.
We zijn nog maar net begonnen met geocaching maar hebben ondekt dat het leuk is om met een bepaald doel ergens heen te gaan en we op deze manier op plaatsen komen waar we eerder nooit aan gedacht zouden hebben.