• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

De Meije

Plaats: SVR Camping de Hollandse Boerderij
Datum: 22/04/2011 - 26/04/2011

meije01Na ons vorige bezoek aan De Meije stond voor ons al vast dat we hier nog eens zouden terugkeren omdat we in de omgeving nog lang niet waren uitgekeken. Met een perfecte weersverwachting besloten we dan ook het laatste weekend van april te gaan. Toen we echter op de kalender keken kwamen we tot de ontdekking dat het dan Pasen, dus druk, was. Een mailtje naar camping De Hollandse Boerderijwas snel verstuurd en gelukkig was er nog wel een plaatsje voor ons.

Op Goede Vrijdag vertrokken we rond half elf, erop hopend dat iedereen de Randstad zou ontvluchten en we dus geen last van files zouden hebben. Onze aanname klopte gelukkig zodat we rond één uur de camping opreden.
's Middags zijn we even naar Bodegraven gefietst, om onze vrienden van Kobalt te begroeten. Na een gezellige middag waren we om vijf uur weer terug op de camping.
De hele dag was het stralend weer en weinig wind, dus ideaal fietsweer.

 

meije02De zaterdag was het ook weer stralend weer zodat we besloten het gebied rond de Meije te bekijken. We hadden van de ANWB allerlei routekaarten bij ons en besloten een stuk van de Coperoute te rijden. 
Eerst zijn we langs de Meije naar Het Woerdense Verlaat gereden. Een mooi slingerweggetje door een waterlandschap. Vervolgens zijn we via Noorden naar Nieuwkoop gereden. Dit is een heel ander gebied. Elk stukje grond langs de plassen is volgebouwd met luxeuze huizen.
In Nieuwkoop vonden we een terrasje bij een jachthaven zodat we met uitzicht op het water konden koffiedrinken. Waarschijnlijk was de bediening nog niet gewend aan de drukte, want toen we na een half uur eindelijk onze cappucino kregen bleek deze lauw te zijn.
Hiena zijn we doorgereden naar Zwammerdam, waar bij de brug over de Oude Rijn een mooi parkje ligt. 
Vervolgens zijn we teruggereden naar de camping. Mede door het weer was het een leuke fietstocht van ongeveer 35 km.

 

meije04De zondag was zo mogelijk nog mooier zodat we besloten de rest van de Coperoute te rijden.
Langs de Oude Rijn zijn we eerst naar Alphen aan de Rijn gereden. Onderweg heb je dan een mooi gezicht op het polderlandschap met zijn watermolens.
Van Alphen ging het richting Boskoop. De route voerde langs allerlei binnenweggetjes zodat het nooit saai was.
Van Boskoop zijn we naar Oud-Reeuwijk gereden om tenslotte langs de A12 en N11 in Bodegraven terecht te komen.
Omdat we er toen al 33 km. op hadden zitten zijn we eerst neergestreken op het terras van Kobalt waar we ons heerlijk hebben laten verwennen. Het eten was zoals we gewend zijn weer perfect.
Toen we 's avonds op de camping terugkwamen hadden we 38 km. gefietst.

 

meije05Tweede paasdag was het ook al weer stralend weer.
's Morgens zijn we eerst op ons gemakkie naar Bodegraven gereden om bij Kobalt te gaan koffiedrinken. Omdat ze pas om drie uur open gingen even gezellig kunnen kletsen.
De middag hebben we benut om langs Piet Potlood, de watertoren van de Meije, het fietspad door het watergebied van de Zuideinderplas te nemen. Een heel mooi fietspad, maar met de Paasdrukte een beetje overbelast.
Va Zwammerdam zijn we teruggereden naar de camping waar we heerlijk in de zon hebben gezeten en op ons gemak de drukte hebben bekeken die bij het einde van de Paasdagen hoort. Wij hadden besloten om nog een nacht te blijven zodat we op ons gemak naar huis konden rijden.

 

Dinsdagmorgen was het onveranderlijk zonnig, er was wel iets meer koude wind, maar de temperatuur was voor eind april nog steeds perfect
Om tien uur vertrokken uit de Meije en afgezien van wat langzaam rijdend verkeer rond Utrecht konden we vlot doorrijden zodat we om half één weer thuis waren.

 

We kunnen terugkijken op een perfect weekend. Het weer was zomers zodat we het het gebied rond de Meije goed hebben kunnen bekijken, een heel mooi oud poldergebied, waar de oude structuren nog duidelijk te herkennen zijn. Dat het gebied, midden in de Randstad, druk zou zijn wisten we van te voren, maar vonden we geen probleem.