• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Familieweek Eernewoude

Plaats: Camping Simmerwille in Eernewoude
Datum: 10/07/2010 - 18/07/2010

 

eernewoude01Begin dit jaar kwamen onze kinderen met het idee om ons jaarlijkse winterweekend met de hele familie in een bungalowpark te vervangen door een zomerweek op een camping ergens in Nederland. Al vlot werd de keuze bepaald op camping Simmerwille in Eernewoude omdat we uit ervaring wisten dat dit een gemoedelijke, kindvriendelijke camping is wat met vier kleinkinderen toch wel belangrijk is. Ook speelde een grote rol dat het dorp Eernewoude op loopafstand van de camping ligt en in- en rond het dorp Eernewoude heel veel activiteiten mogelijk zijn.
Peter, Fraukje en Imre hadden hun vakantie zo gepland dat ze al een week eerder hun klapkar op Simerwille opstelden. Konrad, Rebecca, Kjell, Lune en Madee kwamen vrijdag de negende aan op Simmerwille en uiteindelijk kwamen Opa Johan en Oma Ina zaterdag de tiende op de camping.
eernewoude03Onze vakantieweek begon met stralend, heet zomerweer. En zoals in Nederland vaak voorkomt werd dit gevolgd door zware regen- en onweersbuien die gelukkig s avonds en s nachts vielen. De rest van de week was het wisselend bewolkt met een aangename temperatuur zodat we de hele week van alles konden ondernemen zoals :
Varen. Doordat Eernewoude een echt watersportdorp is, is er een grote keuze in huurboten zodat er voor iedereen wel een boot naar zijn gading is. I.v.m. onze kleinkinderen hadden we deze keer gekozen voor een motorvlet. Het vaargebied rond Eernewoude is zo gevarieerd dat er altijd wel een mooie tocht mogelijk is. Helaas werden we aan het eind van onze tocht nog getracteerd op een zware regen- en onweersbui zodat het met recht een watersportactiviteit was. Gelukkig had de vlet een ruime overkapping zodat in ieder geval onze kleinkinderen lekker droog konden zitten.
eernewoude02Fietsen. Rond Eernewoude zijn heel veel fietstochten mogelijk. Om het ook leuk te houden voor onze kleinkinderen hebben we een fietstocht gemaakt van veertig kilometer waarbij we onderweg vijf veerpontjes hadden en de dorpen Akkrum en Grouw aandeden. Hierdoor was het een fietstocht met veel variatie.
Zwemmen. Net buiten Eernewoude is een recreatiegebied met een zwemplas aangelegd. Doordat de zwemplas helemaal afgescheiden is van het watersportgebied en een groot ondiep deel heeft is het ook met kleine kinderen ideaal. Op het grote grasveld rondom de zwemplas staan zoveel grote bomen dat er ook met warm weer altijd wel een schaduwplek te vinden is.
eernewoude04Kameleondorp. Op ongeveer twintig kilometer van Eernewoude ligt Terhorne, bekend als het dorp van Hielke en Sietse Klinkhamer, de schippers van de Kameleon. Vanaf Terhorne zijn we met een praam met Gerben aan her roer naar het avontureneiland gevaren. Voor kinderen is dit een speelparadijs met veel water-, blubber- en ontdekactiviteiten waardoor mooi weer wel een vereiste is. Het is wel handig om voor kinderen schone kleren mee te nemen want onze twee oudste kleinkinderen kwamen stralend maar onder de blubber bij ons terug.
Eernewoude. Het dorp Eernewoude is gewoon een heerlijk dorp om vanaf de camping even naar toe te lopen en te kijken naar allerlei watersportactiviteiten, de kleinkinderen te tracteren op een ijsje, even inkopen te doen en gewoon even lekker te zitten.
Het was een relaxte week waarbij we samen allerlei activiteiten konden ondernemen, heerlijk aandacht konden besteden aan onze kleinkinderen en
 s avonds lekker samen konden zitten kletsen.