• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Akkrum

Plaats: Jachthaven Akkrum
Datum: 09/04/2010 - 11/04/2010

akkrum201001Eindelijk was het dan zover, een weekendje weg met de camper. Al weken zaten we naar de weersverwachting te kijken of het eindelijk eens beter weer zou worden, maar als het eens mooi weer was hadden we andere afspraken maar meestal was het gewoon koud en slecht weer.
Daar de camper voor ons ook het middel bij uitstek is om weer eens oude en nieuwe bekenden te ontmoeten besloten gewoon maar afspraken te maken en ons van de weersverwachting niks aan te trekken. Dit resulteerde erin dat we vrijdag morgen onze camper starten om naar Akkrum te vertrekken.
De aankomst in Akkrum was typerend voor de rest van het weekend, we kwamen nl. alledrie gelijktijdig aan in Akkrum. Voorop Hans en Marja in hun juweeltje Pilote, daarachter Jan en Marjolein, en wij sloten de rij. Omdat Marjolein van te voren al even had gebeld dat we met drie camper kwamen, wisten we zeker dat we bij elkaar konden staan. Door de overvloedige regen was een groot deel van de camperplaats nog niet berijdbaar, maar dichtbij de weg konden we de campers zo opstellen dat we weinig last hadden van de wind.
akkrum201002Het weer was dusdanig dat we in een mum van tijd de stoeltjes buiten hadden staan en van de zon konden genieten. Hans en Marja verrasten ons met champagne om hun trouwdag te vieren. Een beter begin van een camper weekend is haast ondenkbaar.
Helaas begon rond vijf uur de temperatuur te dalen zodat het buiten onaangenaam werd. We zijn toen met zijn zessen Akkrum ingelopen om een leuk restaurantje te zoeken. Na twee uur kwamen we voldaan bij de campers terug waar we rest van de avond heerlijk samen in een camper hebben doorgebracht.
De zaterdag begon ( ten minste om half tien ) redelijk zonnig, maar met een koude Noordenwind zodat buiten koffie drinken er niet in zat, maar samen in een camper was het ook best vol te houden.
's Middags gingen Hans en Marja op de fiets naar Joure en wij zijn met Jan en Marjolein lekker door Akkrum geslenterd.
akkrum201003Het weer was redelijk, maar er woei een koude Noordenwind zodat we de avond weer lekker met zijn allen in een camper zijn gekropen want we hadden nog genoeg te bepraten.
Zondagmorgen viel het weer echt tegen, bewolkt met een koude NO-wind. Na met zijn allen koffie te hebben gedronken besloten we daarom ook maar alles op te ruimen en huiswaarts te keren.
Om half drie stond onze camper weer in onze oprit in De Krim.
Ondanks het tegenvallende weer was het voor ons een geslaagd weekend, lekker bijgepraat met oude bekenden en nieuwe mensen toegevoegd aan onze kennissenkring.